Deures català. (Beatriz)

1. Llegeix aquest text omplint els buits amb les paraules que et sembli.

 

L’àvia Carme, a més de tenir gossos, tocava la flauta dolça i l’acordió. En ………………….un de molt antic que, en lloc de tecles, tenia pius i ella hi tocava cançons molt divertides que moltes ……………………….acabava d’inventar. També escrivia coses a revistes sobre la història de Besalú i d’altres ……………………… i de vegades les traduïen a l’anglès o a l’alemany i ella també traduïa articles de revistes estrangeres. Era una àvia molt eixerida.

Mentre eren a Besalú, el pare ho aprofitava per anar a fer un viatge amb la ………………….. i ells dos es quedaven amb l’àvia, els tres gossos i, de dia, amb la Pepeta i en Manel. S’ho passaven molt bé, sobretot als vespres, quan l’ ………………….. els deia:

– què menjarem per sopar, que no costi de coure? I ells feien llista:

– Formatge, xocolata, pernil, galetes, ametlles torrades, préssecs…

– Ui, ui, ui, golafres! Primer hem de   ………………..què tenim. Anaven al rebost i quan tenien les mans plenes del que els venia més de gust se n’anaven al jardí, s’ho repartien i s’asseien a ………………..tots tres i els tres gossos  i s’ho anaven menjant tots plegats com a bons germans. Als gossos la xocolata els ………………………. molt, el meló també, però els préssecs i el pa, no tant.

 

(“El Fantasma Santiago”. Núria Albó, Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Barcelona 1979)

 

 

Si tens dificultats , falten : àvia, mare, tenia, agradava, terra, veure, vegades, llocs

 

6 comentaris

 1. Emilio

  Buenos días.
  Vemos que habeis puesto en 3A trabajo de catalán planteado por Vicens y en cambio, lo poco que hay de castellano lo cuelga otra profesora.
  No se si es un error o es que habeis decidido cambiar el reparto de materias. En todo caso y teniendo en cuenta lo complicado que resulta aclarar las cosas de manera personal y desde la distancia, me gustaría que nos explicarais esta situación aprovechando que disponemos de este blog para continuar con la educación de nuestros hijos.
  Muchas gracias de antemano

 2. Emilio

  Hola, buenas tardes.
  No estamos entendiendo lo que estáis haciendo en 3A; se supine que Vicens es el profesor de castellano y sin embargo cuelga trabajo de catalán. Es un error o habeis cambiado el sistema de reparto de tareas entre el profesorado? Estaría bien que dieseis información de los cambios, en su caso.
  Un saludo

 3. Juan David Torres Bravo

  L’àvia Carme, a més de tenir gossos, tocava la flauta dolça i l’acordió. En tenia.un de molt antic que, en lloc de tecles, tenia pius i ella hi tocava cançons molt divertides que moltes vegades acabava d’inventar. També escrivia coses a revistes sobre la història de Besalú i d’altres llocs i de vegades les traduïen a l’anglès o a l’alemany i ella també traduïa articles de revistes estrangeres. Era una àvia molt eixerida.

  Mentre eren a Besalú, el pare ho aprofitava per anar a fer un viatge amb la mare i ells dos es quedaven amb l’àvia, els tres gossos i, de dia, amb la Pepeta i en Manel. S’ho passaven molt bé, sobretot als vespres, quan l’ àvia els deia:

  – què menjarem per sopar, que no costi de coure? I ells feien llista:

  – Formatge, xocolata, pernil, galetes, ametlles torrades, préssecs…

  – Ui, ui, ui, golafres! Primer hem de veure què tenim. Anaven al rebost i quan tenien les mans plenes del que els venia més de gust se n’anaven al jardí, s’ho repartien i s’asseien a terra tots tres i els tres gossos i s’ho anaven menjant tots plegats com a bons germans. Als gossos la xocolata els agradava molt, el meló també, però els préssecs i el pa, no tant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>