NOVÈ DIA A CASA.

Dimarts, 24 de març de 2020-

¡Buenos días niños y niñas de segundo! ¿Verdad que fueron fáciles los ejercicios de ayer? ¿Habéis jugado con las tablas?

Ahí va la propuesta de hoy:

Anem a fer un poc de català. Avui jugarem a llegir i a dibuixar. Recordau el que era una descripció? Una descripció era explicar com era una cosa, persona, lloc…. per fer-ho emprarem molts d’adjectius: VERMELL, GROC, PETIT, AMABLE, BRILLANT, SUAU…

El que us propòs és llegir la descripció que m’he inventat una primera vegada. Després, amb un paper i colors, intentau dibuixar el que anau llegint per segona o tercera vegada. Anem a començar:

 

                                   Títol:…………………………………….?

És un dia de finals del mes de març. Fa sol i també es veuen un parell de niguls. Pel cel volen cinc ocells petits. I molt enfora hi ha un avió.

Al costat hi ha dos arbres. Un és gros, amb el tronc gruixat i les fulles ben verdes. L’altre és un poc més baixet. Té el tronc petit i prim,  té dues branques i les fulles verdes i petitetes. 

Davora dels arbres hi ha un nin,en Jaume, té vuit anys i duu una camiseta vermella i uns vaquers de color blau. Al cap hi du una gorra amb visera amb el dibuix d’una lluna plena. En Jaume, està preparat per sembrar. De casa seva ha agafat tot el que necessitava i ho ha posat a terra: uns rampins, una regadora i un parell de plantes.

Amb en Jaume ha vengut na Tona, la seva amiga. Na Tona té els cabells llargs, de color marró i molt arrissats. Du unes ulleres de color rosa i un vestit groc molt guapo. Li encanta menjar gelats, i per això n’ha duit un per a ella i un per en Jaume. A una mà té un cucurutxo de xocolata per en Jaume, i a l’altra un de nata per a ella.

Estan molt contents, tot està plè de flors de colors i animalons: marietes.abelles, formigues….Ha començat una nova estació!

 

Us ha agradat? Li sabrieu posar un títol?

Ens agradaria molt rebre la foto dels vostres dibuixos al nostre correu.

I recordau allò que repetim sempre: llegiu, feis un poc de càlcul , un poc d’exercici i jugau moooooolt!.

Conoce el #significado de las flores: TULIPÁN El tulipán es el ...

 

 

 

 

 

 

 

4 comentaris

    1. Noah

      Buenos días a todos por aquí va todo bien os leemos mucho y hacemos los deberes aunque no nos llevamos el libro los estamos imprimiendo muchas gracias

      1. Aina Martorell Autor de l'article

        Hola Noah, som n’Aina. M’alegra molt rebre notícies teves! una besada suuuupeerr forta i molt d’ànim!
        Hola, Rocío, estaba preocupada, porque Noah no tenía los libros. Estoy contenta de que se haya podido encontrar una buena solución.

        Me gusta mucho recibir noticias vuestras. Estamos en contacto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>