Deures de CATALÀ 6èB

Com teniu apuntat a l’agenda teniu les següents feines:

1.MANUAL D’ORTOGRAFIA DE CATALÀ.

                                  L,explicació, més detallada, de com fer aquest treball, ho podeu trobar si mirau els deures de Catalá de 6èD (i també a la vostra agenda). Pensau que és un manual que ens ha de servir per enguay i l’any que ve. PRESENTACIÓ a nivell de 6è i, sobretot, útil.

                                2.REPORTATGE SOBRE LA VIDA I OBRA D’EN FÉLIX RODRÍGUEZ  DE LA FUENTE.

Com recordareu serà una feina compartida amb l’àrea de Socials, més concretament, amb el tema “LA INTERVENCIÓ  DE L’ESSER HUMÀ EN EL MEDI”.

Aquest gran personatge ens ajudarà molt a entendre el tema i, també, per tornar demostrar, com féreu amb els treballs de les Fonts Ufanes i el Coronavirus, que sabeu cercar, contrastar, seleccionar informació i, posteriorment, elaborar un bon reportatge, en aquest cas d’un home compromès i amant del Medi i, a més ,crític moltes vegades amb la intervenció de l’home en la natura.

A l’àrea de Socials aniré penjant vídeos interessants de la seva vida (biografia)  i obra (Félix,el último héroe/La mirada de Félix/) que podreu veure en família. Vos aconsell que, primer els mireu i comenteu i , després, planifiqueu com voleu fer el treball.”CREATIVITAT” al poder. Pensau que formats com les capses d’història, murals interactius (Font Ufanes) i de llibre ( portada,index,fotos,dibuixos,…) vos poden ajudar.

 

1

 

 

2 comentaris

 1. Marcos

  Hola María, soy Marcos
  Estoy haciendo el manual de ortografía y no encuentro información para el punto tres que habla de la M antes y después de…
  Donde lo busco? En el resumen no está, en el libro tampoco y el manual de 6°D es de castellano.
  Gracias

 2. María Monroig Ribot

  HO HE VIST TARD, LA NORMA ÉS IGUAL QUE EN CASTELLÀ NOMÉS QUE AFEGIM “M”…abans de m, p i b “M” posaré…
  Exemples: inmersió, bomber, trompeta…
  Aquesta norma es de ses primeres que s’estudien i es curta i senzilla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>