DOTZÈ DIA A CASA.

Divendres, 27 de març de 2020.

¡Buenos días chicas y chicos de segundo! Ya vamos por el doceavo día , y lo estáis haciendo realmente bien. Seguid así, ayudando en las tareas de casa, haciendo deporte, trabajando un poquito y disfrutando mucho de la familia.

Para hoy una propuesta de matemáticas y otra de catalán:

De matemáticas, vamos a hacer las páginas: 135,136 y 137. No os asustéis, en realidad poco, es un repasito de las tablas. Ya sabéis que las tenéis al final del libro, aunque os aconsejamos que las copiéis en un papel y así las tendrés más a mano.

De català teniu un audio, una lectura i unes preguntetes per contestar. La nostra recomanació és que primer escolteu l’audio un parell de vegades, després podeu fer la lectura i finalment contesteu.

Audio:

 

LECTURA.

Com cada dia, na Bel i Josep s’han aixecat del llit a les nou del matí. Després han berenat amb la seva família, tots junts.

Na Bel ha preparat els tassons de llet i el  seu germà ha posat la taula. El pare encarrega de fer el suc de taronja i els altres de treure de la gelera tota la resta del berenar: confitura, fruita, mantega i un parell d’embotits.

Avui decidiran, entre tots, què poden fer. Miren per la finestra i veuen que plou, també pareix que fa un poc de fred.

En acabar el berenar, ja han decidit què faran. Na Bel i en Josep ho tenen molt clar. Prepararan una pancarta!

Necessiten material, i recorren tota la casa cercant el que puguin fer servir. Han trobat un tros de roba gros de color blanc, pinzells, pintures, tisores, corda….Ja ho tenen tot preparat!

Primer, amb llapis, fan el dibuix. Serà un Arc de Sant Martí amb dos niguls als peus.

Na Bel, és molt bona dibuixant i en Josep fent lletres decorades. Tots dos estan molt distrets; la nina posant color al dibuix i el nin fent un gran lletrero que posa “TOT ANIRÀ BÉ”

Estan encantats del resultat. -Bona feina, el podem penjar al balcó! diu la mare.

Na Bel i en Josep es posen a botar i cridar d’alegria, -Quedarà molt guapo! diuen els dos a la vegada.

A partir d’ara tota la família sortirà, com cada di a les vuit, a aplaudir, però ara el seu balcó estarà ben decorat i tots els veïnats ho veuran, i tal vegada s’animin a fer el mateix.

 

Preguntes:

    1. Què nomen els dos germans?……………………………………………………………

    2. Què prepara cada membre de la família per berenar?…………………..…………………………………………………………………………………………………………………….

    3. Quina part de la pancarta fa cada nin/a?……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

   4. Què farà a partir d’ara tota la família?……………………………………………….…………………………………………………………………………………………

  5. Encerclau o escriviu les frases exclamatives de la lectura.(Recordau que les frases exclamatives són aquelles que tenen el signe d’exclamació !)

  6. Encerclau o escriviu els noms propis de la lectura. (Són aquells que anomenen, persones, animals, llocs…i s’escriuen sempre en majúscula).

 

ARA SI VOLEU, I TENIU TEMPS PODEU FER UN DIBUIX DE LA LECTURA I SI VOS ANIMAU TAMBÉ PODEU FER LA PANCARTA COM NA BEL I EN JOSEP. BON CAP DE SETMANA A TOTES I TOTS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>