valors

Bon dia nins i nines!! el vídeo que vareu veure a l’apartat de valors estava relacionat amb l’empatia…Seguidament vos he preparat un escrit perque llegiu sobre ella. Alguns ja ho sabeu , però l’empatia és important i més ara amb el temps que esteim on comprendre als demès i ajudar-nos és vital. Sempre ha sigut important aquest valor …però ara pren més sentit.

 

L’EMPATIA

L’ empatia pot ser entesa com un valor positiu que permet a un individu relacionar-se amb les demés persones amb facilitat i agraïdament, essent important el relacionar-se amb els demés per mantenir un equilibri en el seu estat emocional de vida.

Per altre banda, l’empatia permet a una persona comprendre, ajudar i motivar a altres que estan en un mal moment, adquirint una major col·laboració i enteniment entre els individus que formen una societat.

La paraula empatia és d’origen grec “empátheia” que significa “emocionat”.

L’empatia fa que les persones s’ajudin entre sí. Està estretament relacionada amb l’altruisme , l’amor , preocupació per els demés i la capacitat d’ajudar.

Quan un individu aconsegueix sentir el dolor o el sofriment del demés posant-se en el seu lloc, desperta el desig d’ajudar i actuar seguint els principis morals.

La capacitat de posar-se en el lloc de l’altre, que es desenvolupa a través de l’ empatia, ajuda a comprendre millor el comportament en determinades circumstàncies i la forma de como l’altre pren les decisions.

La persona empàtica se caracteritza per tenir afinitats i identificar-se amb l’altre persona. És saber escoltar als demés, entendre els seus problemes i emocions. Quan algú diu “hagué una empatia immediata entre nosaltres, vol dir; que hagué una gran connexió, una identificació immediata.


Molt bé, ara que ja t’ho has llegit…i entès… M’agradaria que poguessis fer un redactat (redacció) on ens expliquis moments de la teva vida on: tu has sigut empàtic amb els demés o han estat empàtics amb tu. No vull un llistat, vull un escrit de 20 linies. Ànims… 

ENVIA LA FEINA A LA TEVA TUTORA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>