Deures de Matemàtiques

Bon dia a tothom i ànims, que ja està aquí el cap de setmana. Avui estudiarem geometria però ho farem d’una forma molt divertida, ja que emprarem un joc online. El  Tangram és un joc xinès molt antic, que consisteix a formar siluetes de figures amb una sèrie de peces geomètriques. A més a més s’han de fer servir totes les peces.

Per jugar heu d’entrar a la pàgina https://www.geogebra.org/m/QFc9jN6P

A l’esquerra de la pantalla hi trobareu les figures que es poden representar i a la dreta les peces geomètriques que heu de fer servir. Si preneu a sobre amb el ratolí les podeu arrossegar, mentre que si ho feu sobre el puntet verd que tenen en un cantó podeu canviar la seva orientació. 

Proveu diferents formes i envieu-nos una fotografia de la que més os hagi agradat o la més complicada o la més fàcil … Vosaltres trieu.

Si qualcú es vol fabricar el seu propi Tangram, aquí vos deixem un esquema que tan sols heu d’imprimir i aferrar sobre una cartolina o cartró.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>